Gå till huvudinnehållet
Ring rådgivningsnumret.
RÅDGIVNINGSNUMMER
+358 10 206 9620
Pris Priset för samtalet är 8,35 cent/samtal + 16,69 cent/min (moms 24%).
Fastare hud

Fastare hud

Hur kan man få fastare hud?

Hud och subkutan vävnad kan stramas åt med hjälp av radiofrekvenser (RF). Vi använder både monopolariserade och multipolariserade RF-apparater. Monopolariserade apparater används huvudsakligen vid behandling av ansiktet och halsen, medan multipolariserade apparater även kan användas för större hudområden.

Vilka fördelar har RF-behandling?

Fördelen med RF-behandlingen är återhämtningstiden på mindre än en halvtimme som är kort i jämförelse med laserbehandlingar som gör huden fastare. Behandlingen stärker den subkutan vävnaden djupare än laserbehandlingsmetoder, men peelar inte hudytan. Behandlingarna kan därför utföras oberoende av årstid och solbränna eller mörk hudtyp är inget hinder för behandlingen.  Man kan dock inte direkt jämföra RF-behandlingarna med fraktionerade laserbehandlingar, eftersom metoderna har sina egna fördelar som kompletterar varandra.

Hur fungerar multipolariserad RF-behandling?

De multipolariserade RF-apparater som vi använder, Venus Freeze® och Swan®, bildar ett tätt och jämnt energinät som når ett djup på 1–2,5 cm. Behandlingseffektens djup fastställs efter vad man vill uppnå med behandlingen och vilket område som behandlas. För stärkande av hudens och den subkutana vävnadens stödkonstruktioner i ansiktet, på halsen och i dekolletaget räcker en mer ytlig RF-behandling, medan man vid behandling av kroppen och extremiteterna använder en djupare behandlingsform som även sprider fettcellerna lite grann. RF-behandlingen stärker också den subkutana vävnadens skiljeväggar av kollagen och behandlar således även celluliter. Behandlingen kan även tona ner hudbristningar lite.

Hur fungerar monopolariserad RF-behandling?

Den monopolariserade RF-apparaten BioRad® lämpar sig för kraftigare åtstramning av huden. Vid BioRad®-behandlingen riktas otaliga enstaka spottar på huden. Behandlingen passar utmärkt för åtstramning av huden i ansiktet och på halsen. BioRad®-behandlingens effekt har gett utmärkta vetenskapliga forskningsrön.

Hur gör jag för att få RF-behandling?

RF-behandlingarna utförs av våra sjukskötare som är utbildade i dessa behandlingar.  Behandlingarna genomförs i allmänhet som en serie på 3–8 behandlingsgånger med 1–2 veckors mellanrum. Eftersom behandlingen bygger på att utnyttja hudens egna reparerade mekanismer, kommer behandlingsresultaten med en fördröjning på cirka 3–6 månader. Det behövs ingen remiss från läkare för att få RF-behandling.